Συναντήσεις της ΠΕΕΔ & της ΟΦΑΕ με τα Υπουργεία Μεταφορών & Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Εχθές Τρίτη 12/4/2022 πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις  εκπροσώπων της  ΠΕΕΔ & της ΟΦΑΕ με τα Υπουργεία Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας αντίστοιχα.

Στην συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών την ΠΕΕΔ εκπροσώπησαν Ο Πρόεδρος κ. Κιούσης Δημήτρης και η Γενική Γραμματέας κ. Μακρή Χρυσάνθη, επίσης συμμετείχαν και εκπρόσωποι  της ΟΦΑΕ .

Η συνάντηση έγινε με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη, κατά την διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ο κ. Υφυπουργός για τα προβλήματα που προέκυψαν με την απότομη αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης καθώς και διάφορα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές.  Ο κ. Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι εξετάζει το θέμα της απενοχοποίησης της ιδιοκτησίας του οχήματος από τον οδηγό και ότι  θα ξαναγίνει συνάντηση για περαιτέρω συζήτηση των προβλημάτων του κλάδου .

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΕΕΔ και της ΟΦΑΕ στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη. Την ΠΕΕΔ εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας κ. Μακρή Χρυσάνθη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε αναλυτικά ο  κ. Υπουργός  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές με τις ακτοπλοϊκές εταιρείας. Δηλαδή την αύξηση του κόστους των εισιτηρίων καθώς και την άρνηση φόρτωσης έμφορτων νταλικών  στα καράβια, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμπορευμάτων στα νησιά. Ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα μελετήσει τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν.