Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ‘’ Διεθνές Συνέδριο ΟΦΑΕ-ΠΕΕΔ με θέμα «Βόρεια Ελλάδα – “Γέφυρα” μεταφορών Ανατολής – Δύσης’’

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ‘’ Διεθνές Συνέδριο ΟΦΑΕ-ΠΕΕΔ με θέμα «Βόρεια Ελλάδα – “Γέφυρα” μεταφορών Ανατολής – Δύσης»’’ που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ) με την συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ) την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στο ξενοδοχείο  Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο χαιρέτησε (μέσω video) ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς,

τίμησαν δε  με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος,

η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στην Βόρεια Ελλάδα κ. Μαρία Αντωνίου,

ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος,  

ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής (μέσω τηλεδιάσκεψης) , εκπρόσωποι φορέων της Βορείου Ελλάδας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ κ.α.), εταιρειών από τον ευρύτερο κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών και της ναυτιλίας και επιστημονικών οργανισμών. Παράλληλα, τίμησαν με την  συμμετοχή τους ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Οδικών Μεταφορών (IRU), κ. Umberto de Pretto, καθώς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεταφορών των Χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας (BSEC-URTA), κ. Eduart Kasa, oι οποίοι μας μετέφεραν εμπειρία και βέλτιστες πρακτικές από την παγκόσμια αγορά.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας τους τόσο ο Υφυπουργός Μεταφορών & Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, αναφέρθηκαν εκτενώς στην μετεγκατάσταση των εταιρειών Εθνικής Μεταφοράς από τον Ελαιώνα στην Φυλή δίνοντας μάλιστα και μία ευχάριστη είδηση. Την Δευτέρα 17/10/2022 στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής θα υπογραφεί η μεταβίβαση του ακινήτου από τον Δήμο Φυλής στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο με την σειρά του θα το βγάλει σε διαγωνισμό για την εύρεση επενδυτή. Στην  ουσία σηματοδοτείται η έναρξη υλοποίησης της μετεγκατάστασης που όλοι περίμεναν δεκαετίες.

Επίσης αναφέρθηκαν στην δημιουργία πάρκου Μεταφορών στον χώρο του πρώην στρατοπέδου ‘’Γκόνου΄΄ στην Θεσσαλονίκη με σκοπό τα δύο Μεταφορικά πάρκα (Φυλή & Γκόνος) να λειτουργήσουν συμπληρωματικά και να αναβαθμίσουν το τοπίο των Εθνικών Μεταφορών στην Ελλάδα.