Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων από τον Ελαιώνα στο δήμο Φυλής

Άρθρο από το

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη μετεγκατάσταση των διαμεταφορέων από τον Ελαιώνα στο δήμο Φυλής, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ σε χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση.

Του Φώτη Φωτεινού 

Συγκεκριμένα, αναμένεται έγκριση του τεχνικού δελτίου από την ΕΥΣΤΑ για τη μετεγκατάσταση των μεταφορικών επιχειρήσεων στην περιοχή της Φυλής.

Στο πλαίσιο του έργου, προχωράει η ωρίμανση του χώρου υποδοχής και η προετοιμασία για τη διενέργεια διαγωνισμού για λογαριασμό του Δήμου Φυλής.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πρόκειται να αναλάβει την ωρίμανση του ακινήτου, με όρους δόμησης, χρήσης γης, κ.α., ώστε το έργο να προκηρυχθεί, μέσω ΣΔΙΤ ή παραχώρησης, στα τέλη του 2023.

Οι μεταφορικές και διαμεταφορικές εταιρείες θα πριμοδοτηθούν για τη μετεγκατάστασή τους στο νέο χώρο, λαμβάνοντας έκταση 100.000 τ.μ. επί συνόλου περίπου 300.000 τ.μ.

Τα υπόλοιπα κτίρια / αποθήκες θα μπορούν να φιλοξενήσουν κι άλλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες ταχυμεταφορών και σιδηροδρομικές εταιρείες, καθώς ο νέος χώρος θα διαθέτει πρόσβαση, τόσο στο οδικό, όσο και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το έργο στη Φυλή αναμένεται να αποτελέσει και σημαντικό έσοδο για τον δήμο Άνω Λιοσίων – Φυλής, καθώς ο δήμος, εκτός από το ενοίκιο για την παραχώρηση της έκτασης, θα λαμβάνει και ποσοστό επί των εσόδων.