Χαιρετισμός στην 2η Δ.Ε. ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ & LOGISTICS

Η ΠΕΕΔ συγχαίρει την O’mind Creatives για τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους εμάς τους ασχολούμενους με το χώρο, εκπροσώπους φορέων, πελάτες, προμηθευτές αλλά και πανεπιστημιακούς,  να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έκθεση παρουσιάζουν όχι μόνο τα εκθέματα μηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών, αλλά και οι εισηγήσεις στα logistic conferences, από τις οποίες αναμένουμε να ενημερωθούμε για τις τάσεις εξέλιξης στον κλάδο των μεταφορών.

Η εφοδιαστική αλυσίδα, όπως όλοι γνωρίζουμε, αποτελεί έναν δυναμικό κλάδο της εθνικής οικονομίας μας, ο οποίος δεν έτυχε δυστυχώς έως τώρα της απαιτούμενης προσοχής από την Πολιτεία. Αποσπασματικά μέτρα δεν είναι ικανά να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η οργάνωση του κλάδου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προβλήματα λειτουργικά, οργανωτικά και γραφειοκρατικά απαιτούν λύσεις και αυτές  είμαι βέβαιος ότι θα αναδειχθούν μέσω των LOGIC 09, όπως η συνολική αναδιοργάνωση των τομέων της εφοδιαστικής αλυσίδας, η χωροταξική συγκέντρωση των υπηρεσιών, η κομβική ανάπτυξη και η εξωστρέφεια προς την Ανατολική Ευρώπη και η επίλυσή τους επιτέλους θα δρομολογηθεί από τους αρμοδίους.

Η ΠΕΕΔ θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που της δίνεται προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου και των μελών της, με σημαντικότερα από αυτά το θέμα της μετεγκατάστασης των επιχειρήσεων από το Βοτανικό και της θεσμικής κατοχύρωσης του επαγγέλματος.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για την ΠΕΕΔ

Ιωάννης Σιαμάς

Πρόεδρος