ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Κορωνοϊού σε επιχειρήσεις εφοδιασμού εμπο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Κορωνοϊού σε επιχειρήσεις εφοδιασμού εμπορευμάτων

 

O κλάδος των διαμεταφορικών επιχειρήσεων διαχειρίζεται καθημερινά την τροφοδοσία νοσοκομείων, Super Market, φαρμακείων, Ελληνικού Στρατού, εμπορικών καταστημάτων, βιομηχανίας κλπ.

Συγκεντρώνει, μεταφέρει και διανέμει φορτία σε κάθε προορισμό της Ελλάδας σε μικρές και μεγάλες ποσότητες διατηρώντας εχέγγυα προστασίας της υγείας του πληθυσμού, ακολουθώντας υγειονομικούς κανόνες.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν εμπράκτως τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και συνεχίζει να τροφοδοτεί ακόμα και στο διευρυμένο ωράριο και στα ΣαββατοΚύριακα τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς σε τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό.

Παράλληλα η υπόλοιπη αγορά που διαμόρφωνε το κόστος μας σε χαμηλά επίπεδα έχει μηδενίσει. Φορτίο ελεύθερου εμπορίου δε διακινείται με αποτέλεσμα ο κλάδος να καλείται να ολοκληρώσει τις κατεπείγουσες μεταφορές τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού με πολύ υψηλό κόστος. Σημειώνουμε εδώ, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σε καύσιμα, ναύλα πλοίων αφορά φόρους, ενώ το μισθολογικό κόστος εξακολουθεί να αποτελεί υψηλό βάρος.

Όσες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους λόγω λήψης μέτρων προστασίας για τον Κορωνοϊό, εύκολα ταυτοποιούνται και δύνανται να ενισχυθούν, βάσει ήδη εκδοθείσας απόφασης.

Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας που ενώ στηρίζουν την έκτακτη αυτή λειτουργία, έχουν τεράστιες απώλειες κύκλου εργασιών, δεν ταυτοποιούνται εύκολα και δεν έχουν συμπεριληφθεί σε δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του Κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου και συγκεκριμένα των ΚΑΔ:

52.29.            52.24.            52.10.            49.40.            49.41.            53.20.            50.40.

77.81.            78.11.            82.92.

 

Για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το επίμαχο και κρίσιμο έργο της Παροχής Υπηρεσιών ως Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής, προτείνουμε ενισχύσεις, ελαφρύνσεις και οικονομικά κίνητρα για τη συνέχιση του έργου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις μας λειτουργούν για την προστασία του πληθυσμού της Χώρας.

Οι επιχειρήσεις μας λειτουργούν για τη διατήρηση της ζωής στη Χώρα μας.

Οι επιχειρήσεις μας λειτουργούν για τη διατήρηση της ασφάλειας στη Χώρα μας.

Θέλουμε να μείνουμε σπίτι μας, αλλά είμαστε έξω για την προστασία της υγείας των πολιτών. Οι συνθήκες εργασίας μας αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολες, λόγω της συχνής επαφής με πιθανούς φορείς σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη σε είδη όπως αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Οι επιχειρήσεις μας παραμένουν ανοιχτές, αλλά έχουν πληγεί οικονομικά.

Ζητούμε τα ανωτέρω μέτρα για την κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους από την απώλεια των κλειστών επιχειρήσεων που εξυπηρετούμε, καθώς εξυπηρετούμε πια δημόσιες ανάγκες εφοδιαστικής.

Αθήνα, 19/3/2020

Εκ του ΔΣ της ΠΕΕΔ

 

 
 
 
Αναζήτηση μεταφορικής εταιρείας

Επιλέξτε την πόλη που βρίσκεστε και την πόλη που θέλετε να στείλετε εμπορεύματα για να εμφανίσετε λίστα με τους αντίστοιχους μεταφορείς-μέλη της ΠΕΕΔ

ΑΠΟ

  

ΠΡΟΣ

  

 
 

 
 
 
Είσοδος μελώνΞέχασα τα στοιχεία μου
 
 
Έρευνα
Τι γνώμη έχετε για το νέο site της ΄Ενωσης ;

 
 
Εγγραφή στο newsletter

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (Π.Ε.Ε.Δ.)
Κοζάνης 25, 11855 Βοτανικός, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3238238, 210 3253235, Fax: 210 3254077, Email: info@peed.gr, Website : http://www.peed/gr